1.  » 
  2. Uncategorized
  3.  » Brandveilig beheren van woongebouwen

Brandveilig beheren van woongebouwen

9 nov 2023

Gebouweigenaren en gebouwbeheerders zijn verantwoordelijk voor de brandveiligheid van gebouwen. Er zijn allerlei hulpmiddelen om het brandveilig beheer van woongebouwen te verbeteren.

In samenwerking met diverse (koepels van) gebouweigenaren heeft het NIPV een leidraad ontwikkeld, waarmee gebouweigenaren en -beheerders eenvoudig een beheersplan kunnen opstellen en uitvoeren voor het brandveilig beheren van hun woongebouwen. De leidraad beschrijft:

  • de basis voor brandveilig beheer: de wettelijke kaders, verantwoordelijkheidsverdeling en impact van gedrag en van rookverspreiding
  • het opstellen van een beheersplan
  • het onderhouden van een beheersplan.

Er is ook een aantal checklists opgesteld, waarmee gebouweigenaren en -beheerders makkelijk alle controlepunten kunnen langslopen. Verder is een template/voorbeeld van een beheersplan opgesteld.
De checklists staan in één te downloaden Excel-document en het beheersplan is als Word-document te downloaden. Gebouweigenaren -en beheerders kunnen deze documenten geheel naar eigen wens en verantwoordelijkheid aanpassen voor hun situatie.

Lees hier het gehele bericht op de site van het NIPV, en download de documenten

Laatste nieuws