1.  » 
  2. Nieuws
  3.  » Norm overdrukinstallaties herzien

Norm overdrukinstallaties herzien

13 apr 2023

De praktijkrichtlijn NPR 6095-2:2012 ‘Brandveiligheid van gebouwen -Richtlijn voor het voor het ontwerpen en installeren van overdruksystemen’ is herzien. De richtlijn is nu opgewaardeerd tot norm:

Het beoordelen van het ontwerpen, installeren en testen van overdrukinstallaties.

Overdruksystemen houden vluchtroutes vrij van rook. Dergelijke systemen dragen bij aan een veilige ontvluchting. Een overdrukinstallatie vormt daarmee onderdeel van het brandveiligheidsstelsel. Het huidige toepassingsgebied van de NPR 6095-2 beperkt zich tot een gebouwhoogte van 50 meter. Veel nieuwbouwprojecten overschrijden deze hoogte van 50 meter ruimschoots. Nieuwe technieken, die actieve overdruksystemen mogelijk maken voor hoogbouw hoger dan 50 meter, maken het gewenst om het toepassingsgebied daarmee in lijn te gaan brengen.

Het normontwerp geeft richtlijnen om overdruksystemen op de juiste wijze te berekenen en te ontwerpen. Ook kunnen de installatietechnische voorwaarden en de installatie zelf worden beoordeeld met dit normontwerp.

Als onafhankelijke inspectie-instelling kunnen wij voor u beoordelen of het overdruksysteem in uw gebouw voldoet aan de vastgestelde uitgangspunten.

Neem voor meer informatie, of een offerte voor een beoordeling, contact met ons op.

Laatste nieuws